Bedrijfspand Van Gerven Installaties - Esbeek
Logo Van Gerven Installaties

Ventilatie

Het leven in woningen en gebouwen comfortabeler maken is ons vak. Aandacht voor een gezond en een schoon milieu is daar onafscheidelijk mee verbonden. Met gebalanceerde ventilatie is een gezonde leefomgeving gewaarborgd.
Ventilatie

Mechanische ventilator

De vuile en vochtige lucht uit keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd door middel van een afzuigventilator. Roosters in gevels of kozijnen zorgen voor toegevoerde verse lucht van buiten in woonkamer en slaapkamers.

Gebalanceerde ventilatie

Door ventileren wordt de binnenlucht continu ververst. De vuile en vochtige lucht uit keuken, badkamer en toilet wordt afgevoerd. Dezelfde hoeveelheid verse zuivere buitenlucht wordt voorverwarmt door de uitgaande warme lucht, en wordt vervolgens toegevoerd in diverse ruimtes (woonkamer/slaapkamers). De hoeveelheid lucht die wordt afgevoerd is dus gelijk aan de hoeveelheid die binnen komt. Er is met andere woorden sprake van gebalanceerde ventilatie. Het doel van gebalanceerde ventilatie is dus om de warmte van de afgevoerde lucht af te geven aan de toegevoerde zuivere frisse lucht. De toegevoerde lucht is hierdoor al grotendeels verwarmt en kost het dus minder energie om de verse lucht in zijn geheel te verwarmen. Zo blijft 95% van de warmte behouden. Dat betekent, tochtvrij en ongemerkt ventileren voor slechts 10% van de traditionele ventilatiekosten.

Kom in contact met ons!

© 2024 - Van Gerven Installaties | Webdevelopment:  Pulles Media Design